Zeeverkenners

Opkomstijden:
zaterdag 11:00-17:30 uur (zomer)
zaterdag 13:00-16:30 uur (winter)

Leeftijd:
11-16 jaar
Het programma van de zeeverkenners staat in het teken van waterscouting. Wij hebben eigen zeilboten (lelievletten) waarmee de leden op pad gaan. De zeeverkenners hebben over het algemeen al enige zeilervaring opgedaan bij de junioren. De oudste zeeverkenners (bootsmannen en kwartiermeesters) hebben inmiddels zoveel ervaring opgedaan dat zij de bemanning van een boot kunnen aansturen. Uiteraard blijft de leiding in de buurt voor ondersteuning.

In het zomerseizoen (grofweg april tot oktober) verzamelen de zeeverkenners bij het clubhuis en gaan vanaf daar gezamenlijk op de fiets naar de Kagerplassen om daar te gaan zeilen. Soms is dit in de vorm van een zeilwedstrijd of uitdagende speurtocht, maar soms kunnen de bemanningen ook naar eigen inzicht een zeiltocht varen. Tijdens het jaarlijkse zomerkamp wordt er ergens in Nederland gekampeerd. Uiteraard aan het water, want alle boten gaan gewoon mee!

In het winterseizoen (grofweg november tot maart) zijn de zeeverkenners vooral in en rond het clubhuis bezig. De boten en het bijbehorende houtwerk hebben een onderhoudsbeurt nodig! De zeeverkenners doen het onderdeel grotendeels zelf, maar het zware onderhoud met machines wordt door de leiding uitgevoerd. Ook wordt er natuurlijk weer tijd vrij gemaakt voor uitdagende (land-) activiteiten en/of zeiltheorie. Bij de zeeverkenners is het mogelijk om het landelijk erkende zeildiploma CWO Kielboot II of III te behalen.

Zoals andere teamsporten een eigen tenue hebben, dragen alle junioren en zeeverkenners een donkerblauwe bloes/overhemd. Onze leden zijn daarnaast herkenbaar aan een blauw-gele das. Bovendien hebben alle junioren en zeeverkenners een eigen reddingsvest.

Om echt te beleven hoe leuk het is bij onze zeeverkenners, kun je het beste gewoon eens komen kijken! Graag wel even van tevoren aanmelden, zodat wij contact met je kunnen opnemen om een geschikte dag af te spreken.