Loodschen

Opkomsttijden:
Eerste vrijdag van de maand: 20.30
Laatste zondag even maanden: 13.00

Leeftijd:
18-35 jaar
Het programma van de loodschen staat ook in het teken van waterscouting. Er is echter geen vast programma, en natuurlijk ook geen begeleiding meer. Veel van onze loodschen zijn vrijwilliger binnen de groep, maar dit is uiteraard geen voorwaarde om lid te worden.

De loodschen hebben elke eerste vrijdagavond van de maand een opkomst. Ze spreken meestal af op het clubhuis voor een gezellig kampvuur, maar gaan ook wel eens bowlen of doen een escaperoom. Op elke laatste zondag van de even maanden (februari, april, juni, augustus, oktober en december) is er een hele dag opkomst. In de zomer gaan ze met de vletten of schouw het water op om lekker te zeilen. In de winter bezoeken ze bijvoorbeeld de dierentuin of gaan ze een dagje schaatsen. Dit is afhankelijk van wat er georganiseerd wordt door de leden zelf.

De loodschen gaan natuurlijk ook op kamp! Zo vindt jaarlijks het LZKWKML plaats: een heus winterkamp ergens in Nederland. Daarnaast gaan de loodschen in de zomer ook een weekend op kamp met de boten en tenten. Ook hier geldt weer: wat er georganiseerd wordt, wordt gedaan. Dus ook de kampen zijn flexibel en het kan zomaar zijn dat ze beslissen om tussendoor een extra weekend te zeilen, te gaan fietsen in Limburg of Londen te bezoeken. Alles kan!

Om echt te beleven hoe leuk het is bij onze loodschen, kun je het beste gewoon een keer komen kijken! Wil je zeker weten dat ze er zijn, dan is het handig je van te voren aan te melden. Dan laten de loodschen weten waar ze de volgende opkomst verzamelen.