Welpen

Opkomsttijden:
zaterdag 10:00-12:00 uur

Leeftijd:
7-10 jaar

Samen met de leiding en de andere Welpen ontdekken de kinderen de wereld om zich heen. Door middel van spellen en opdrachten leren de kinderen samenwerken, grenzen ontdekken en aangeven en verantwoordelijkheid te nemen. Maar boven alles hebben de Welpen vooral heel veel lol!
 
Elke zaterdag gaan de Welpen op avontuur in de jungle. De ene keer maken de Welpen met zijn allen een kampvuur en bakken broodjes, de andere keer leert de leiding hoe je veilig met een zakmes werkt en een bij een volgende opkomst doen ze lekker veel spellen. 
In de zomervakantie gaan de Welpen met zijn allen op kamp. Dit is een week vol avontuur, lol en ontdekkingen. 
 
De standplek van de Welpen is het Welpenlokaal in het clubhuis, maar we trekken er ook wel eens op uit met zijn allen. Dan gaan we naar het bos of we bezoeken iets in de omgeving. 
 
Zoals bij veel teamsporten en verenigingen, dragen we bij de Scouting ook een uniform. Voor de Welpen is dit een groepsdas, die is blauw met geel, en een groene blouse. Hier zullen steeds meer insignes op komen, want die kunnen de Welpen verdienen met de opkomsten. 
 
Wil je graag zelf een keer beleven hoe het bij de Welpen is? Meld je dan aan via het formulier en de leiding neemt contact met je op over een geschikt moment.