Contact

Opkomsttijden:
zaterdag 11:00-17:30 uur (zomer)
zaterdag 13:00-17:00 uur (winter)

Leeftijd:
16-18 jaar
Ook het programma van de wilde vaart staat in het teken van waterscouting. Het programma is echter minder vast omlijnd dan bij de jongere speltakken; er wordt namelijk verwacht dat de wilde vaartleden hun activiteiten (grotendeels) zelf plannen en organiseren. De wilde vaart beschikt over een eigen zeilboot, een zogenaamde Lelieschouw.

In het zomerseizoen (grofweg april tot oktober) gaat de wilde vaart regelmatig de Kagerplassen op om daar te gaan zeilen. Ook organiseren zij hun eigen jaarlijkse zomerkamp. Veelal bezoeken zij per boot een of meerdere kamperplaatsen in Nederland. Maar alles is mogelijk, dat is aan henzelf!

In het winterseizoen (grofweg november tot maart) pleegt de wilde vaart onderhoud aan hun eigen boot. Daarnaast organiseren zij weer hun eigen activiteiten. Gelukkig hoeven zij dit niet helemaal zelf te doen; de begeleiding stuurt bij en geeft advies indien dit nodig is.

Om echt te beleven hoe leuk het is bij onze wilde vaart, kun je het beste gewoon eens komen kijken! Graag wel even van tevoren aanmelden, zodat wij contact met je kunnen opnemen om een geschikte dag af te spreken.