Junioren

Opkomstijden:
zaterdag 11:00-17:30 uur (zomer)
zaterdag 13:00-16:30 uur (winter)

Leeftijd:
10-11 jaar
De term “junioren” staat eigenlijk voor “junior-zeeverkenners”. Het programma van de junioren en de zeeverkenners staat in het teken van waterscouting. Wij hebben eigen zeilboten (lelievletten) waarmee de leden op pad gaan. Bij de junioren is er meer begeleiding en meer ruimte voor een speelse benadering dan bij de wat oudere zeeverkenners. In de boot is altijd een (volwassen) leidinglid aanwezig.

In het zomerseizoen (grofweg april tot oktober) verzamelen de junioren bij het clubhuis en gaan vanaf daar gezamenlijk op de fiets naar de Kagerplassen om daar te gaan zeilen. De leiding brengt hen stapsgewijs de beginselen van het zeilen bij. Op of rond het water kun je natuurlijk ook hele leuke spelletjes of wedstrijdjes doen! Tijdens het jaarlijkse zomerkamp wordt er ergens in Nederland gekampeerd. Uiteraard aan het water, want alle boten gaan gewoon mee!

In het winterseizoen (grofweg november tot maart) zijn de junioren vooral in en rond het clubhuis bezig. De boten en het bijbehorende houtwerk hebben een onderhoudsbeurt nodig! De junioren hoeven nog niet alles zelf te doen, maar zij kunnen de leiding prima assisteren met het schuren en schilderen. Ook wordt er natuurlijk weer tijd vrij gemaakt voor speelse activiteiten en/of zeiltheorie. Bij de junioren is het mogelijk om het landelijk erkende zeildiploma CWO Kielboot I te behalen.

Zoals andere teamsporten een eigen tenue hebben, dragen alle junioren en zeeverkenners een donkerblauwe bloes/overhemd. Onze leden zijn daarnaast herkenbaar aan een blauw-gele das. Bovendien hebben alle junioren en zeeverkenners een eigen reddingsvest.

Om echt te beleven hoe leuk het is bij onze junioren, kun je het beste gewoon eens komen kijken! Graag wel even van tevoren aanmelden, zodat wij contact met je kunnen opnemen om een geschikte dag af te spreken.