Vrijwilligers

Scoutinggroep Tjarda Hillegom is een organisatie die voor 100% draait op vrijwilligers. Wij hebben geen betaalde krachten in dienst en de vrijwilligers ontvangen geen financiële onkostenvergoeding voor hun bestede tijd. Wij krijgen betaald in plezier, voldoening, ervaring en mogelijkheden.
 
Ten eerste is vrijwilligerswerk bij Tjarda erg leuk. Wij hebben een informele sfeer waarbij veel ruimte is voor gezelligheid en leuke activiteiten. Als je veel tijd hebt gestoken in het organiseren van een activiteit, is het geweldig om alle blije gezichten te zien en zelfs jaren later nog de mooie verhalen daarover te horen!

Ook is scouting een goede basis voor je latere carrière! Er zijn maar weinig organisaties waar je in zo’n korte tijd en op zo’n jonge leeftijd leidinggevende en organisatorische vaardigheden opdoet. En dat staat natuurlijk goed op je CV! Heb je een goed idee voor verbeteringen of nieuwe uitdagingen? Je krijgt bij ons alle ruimte om deze te realiseren. Binnen scouting zijn diverse mogelijkheden om trainingen of cursussen te volgen.
 
Hieronder is een overzicht van de diverse vrijwilligersfuncties binnen onze organisatie:
 

Leidinggevende

Elke speltak heeft zijn eigen leidingteam. Dit team bestaat meestal uit 3 tot 6 vrijwilligers, mede afhankelijk van de leeftijd en het aantal kinderen in de speltak. Ieder team heeft een teamleider die verantwoordelijk is voor het overzicht en de taakverdeling. Het team organiseert samen alle activiteiten van de speltak.

Deze functie is ook geschikt voor een maatschappelijke stage, waarbij we (afhankelijk van je leeftijd en beschikbare uren) in overleg een plan voor je stage kunnen opzetten.

 

Bestuurslid

Om de leidingteams niet te hoeven belasten met algemene zaken zoals beleidsvorming en financiën, is er een dagelijks bestuur bestaande uit 6 personen. Ieder bestuurslid heeft een eigen takenpakket. Deze functie is niet geschikt voor een maatschappelijke stage.

 

Projectvrijwilliger

Binnen de organisatie zijn er altijd zaken waarvoor tijdelijk extra hulp nodig is. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor de boodschappen en het koken op een zomerkamp, maar ook het uitvoeren van een verbouwing of onderhoud aan het clubhuis. Deze functie is ook geschikt voor een maatschappelijke stage, waarbij we (afhankelijk van je leeftijd en beschikbare uren) in overleg een plan voor je stage kunnen opzetten. Eigen ideeën zijn hierbij zeer welkom!

 

Heb je interesse in een vrijwilligersfunctie of maatschappelijke stage bij onze groep? Laat dan even een berichtje achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op over de mogelijkheden!

© 2018 Scoutinggroep Tjarda Hillegom