Welpen

opkomsttijden:

zaterdag 10:00-12:00 uur

leeftijd:

7-10 jaar

Voor de activiteiten van de welpen wordt “Het Jungleboek” als leidraad gebruikt. De welpen (jonge wolfjes) gaan samen op pad om de wereld om zich heen spelenderwijs te ontdekken. De overige junglebewoners (de leiding met namen als Akela, Bagheera, Baloe, Mang en Kaa) nemen de welpen steeds weer mee op een ander avontuur!
 
In de eerste plaats zijn de activiteiten (bijvoorbeeld spelletjes, knutselen, speurtochten) natuurlijk gewoon leuk! Maar er worden ook vele leerzame elementen in deze activiteiten verwerkt. Samenwerken in een team bijvoorbeeld. Of kennis over de maatschappij en de omgeving. De welpen maken voor deze activiteiten vooral gebruik van de vertrouwde omgeving en in rond het clubhuis.
 
Tijdens het jaar gaan de welpen ook op kamp! Soms wordt er één nachtje in het eigen clubhuis overnacht. Maar in de zomervakantie gaan de welpen ook een weekje naar een scoutingclubhuis elders in het land!
 
Zoals andere teamsporten een eigen tenue hebben, dragen alle welpen een groene bloes/overhemd met blauwe pet. Onze leden zijn daarnaast herkenbaar aan een blauw-gele das.
 
Om echt te beleven hoe leuk het is bij onze welpen, kun je het beste gewoon eens komen kijken! Graag wel even van tevoren aanmelden, zodat wij contact met je kunnen opnemen om een geschikte dag af te spreken.
 

© 2018 Scoutinggroep Tjarda Hillegom